Startlocatie:

Estafettelaan 13
1318 EG Almere-Stad

info@almere-lenteloop.nl

Jeugdsportfonds Almere (JSF)

Sporten is in Nederland een van de grootste vormen van vrijetijdsbesteding. Sporten bij een club maakt daar een groot onderdeel van uit. Het is zo gewoon om lid van een club te zijn, het lijkt wel of het zo hoort. Dat het iets is wat iedereen kan kiezen.

Maar dat is niet zo.

Veel kinderen in Nederland, en dus ook veel kinderen in Almere, kunnen niet sporten bij een club, omdat de ouders geen geld hebben om de contributie te betalen. Meestal komt dat door het verlies van een baan of andere langdurige problemen in het gezin. Als er weinig geld is om te besteden, gaan de uitgaven voor voedsel, kleding en wonen voor. Dan blijft er weinig of niets over voor andere uitgaven. Ook niet voor sport.

Het Jeugdsportfonds Almere biedt daarvoor een oplossing. Zij vergoedt max €225 ,- per kind (tussen 4 en 18 jaar) voor de contributie bij een club. In 2015 werden in Almere meer dan 1100 kinderen op die manier lid van een sportclub. En dat geldt voor bijna alle sportclubs. Informatie over de clubs vind je op de website van het jeugdsportfonds ( http://almere.jeugdsportfonds.nl). Je vindt daar ook informatie over hoe je via het jeugdsportfonds bij een club kunt gaan sporten.

Het Jeugdsportfonds kan die bijdrage aan de contributies betalen uit een subsidie van de Gemeente Almere. Maar dat is niet genoeg. Ook scholen en sportclubs organiseren activiteiten om geld voor het fonds te verzamelen. Daarnaast zijn ook goede-doelen-clubs voor ons actief. Last but not least worden we sinds begin 2015 geweldig ondersteund door de Rabobank, onze hoofdsponsor.

Maar…… ieder jaar moet het jeugdsportfonds weer geld bij elkaar zien te brengen om de groei van het aantal kinderen die via ons sporten te kunnen betalen. We steunen nu 1100 kinderen, maar de verwachting is dat we zeker moeten doorgroeien naar 1600 kinderen. Als we dat aantal halen, bereiken we ongeveer een derde van de kinderen die nu van huis uit niet kunnen sporten bij een club.
Daarom is iedere actie van harte welkom en vinden we het fantastisch dat we dit jaar ook gesponsord worden door De Lenteloop. Een prachtig initiatief dat we omarmen. Een initiatief waarmee we weer meer kinderen kunnen helpen om hun droom te realiseren: lid worden van een Almeerse sportclub.

Dingeman Lievense
Voorzitter Jeugdsportfonds Almere